torsdag 28 februari 2013

Nytt hönshus IGEN!

Hej!
 
Oj vilken succé våra ägg och kycklingar har blivit!!! Jättekul verkligen!! Tack snälla!!
Just nu finns bara 1 Suzzex och 3 Australorp kycklingar kvar till salu men nästa vecka kläcks det fler förhoppningsvis :) Väntar både på Orpington och Maraner. Och lagom till påsk kommer det att kläckas Dvärg Kochin, Dvärg Silkes, Maraner, Orpington, New Hampshire, Isbar, Plymouth Rock och Creme Crested Legbar. Kycklingar upp till 12 veckors ålder (obestämda kön) från 50:-/st. Många har redan bokat kycklingar och det är en god idé om ni vill vara säkra på att få några :) Jag hör av mig så fort de är kläckta.
Här är några av våra senaste små. Dvärg Kochin och Dvärg Silkes. Här ca 1 vecka gamla.
 
Vår äggförsäljning av matägg från våra frigående, välmående hönsladies har fått en otrolig fart vilket är riktigt riktigt kul! Antingen köper Ni ägg här hemma på vår gård i Stenshult eller så bestämmer vi träff inne i Uddevalla mån-fre mellan 16-17. Inga extra avgifter för att få äggen levererade :) Ett fack med 30 dagsfärska ägg 60:-. Boka gärna några dagar i förväg på telefon 0522-660344, 0727-197303.
 
Vi utökar med fler höns och behöver då större hönshus. Till våra avelshöns blir det stora ljusa boxar med reden och sittpinnar samt egna rastgårdar. Våra "matladies" kommer på så här vis få ett helt hus alldeles för sig själva med en jätte stor rastgård + att de även får gå lösa i trädgården när vi är hemma. 
 Linus hjälper till med att bära virke till nya hönshuset.
 
 Stefan och Jonas snickrar för fullt.
 
 Linus kör med skruvdragaren där pappa slarvat ;)
 
 Jonas fixar med nät till boxarna..
 
Aback sitter utanför i solen och ser till att ingen avviker från bygget :)
 
Ja, här är fullt upp som Ni förstår! I morgon ska jag hämta hem en ny liten grupp med Dvärg Kochin och även några Isbar kycklingar. Jätte spännande att se hur dom utvecklas. Isbar lägger ju gröna ägg och Creme Crested Legbar ljusblå. Blir fint till påsk det :) Fast mina Creme Crested Legbar är ju bara små då.
 
Ha det bra mina vänner!
Kram
Susanne med familj


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar