söndag 3 mars 2013

Vårkänslor!

Hej!
 
Vilken underbar helg det har varit!! Och snart är all snö borta också! Ska bli riktigt skönt faktiskt trots all lera som kommer ett tag.
 
Vårt nya hönshus är nästan helt klart nu och jag är supernöjd!! Men det är ju som vanligt att jag behöver mer plats ändå ;) Finns ju så många ljuvliga hönsraser!
 
 Här ser ni lite hur det nya hönshuset blivit. Blev lite konstig vinkel så boxarna ser kanske små ut men det är dom inte. Följer jordbruksverkets regler fast vi har färre hönor/kvm än rekommenderat och även större utrymmen ;)
Här är min nya Dvärg Kochin grupp!! Pärlgrå och såååååå snygga!! De har kommit igång lite smått med värpningen och kön på avelsägg är just nu låååång :) Finns inte plats förrän i april om man vill ha ägg från dem. Lagom till påsk kläcks det förhoppningsvis ett gäng sådana här ljuvliga ullbollar :)
 
På tal om kläckning så är det spännande nu! Väntar i dagarna på både gul Orpington och svart och blå Kopparmaraner. Tyvärr blev det inga vaktlar av de äggen som låg i kläckaren nu :( Får kolla vad som kan va galet eller om tuppen bara varit lat ;) Ska även köpa in en ny grupp vaktlar här frampå. Men den här gången blir det nog Franska jättevaktlar. Dom är bättre köttdjur då dom är lite större. Sen sägs det att de värper något mindre antal ägg men tror det är lite delade meningar om det.
 
Nu är min nya kläckare laddad med massor av ägg! Isbar, Dvärg Kochin, New Hampshire, Kopparmaraner, Orpington, Creme Crested Legbar, Plymouth Rock, Sussex, Dvärg Silke och Lite senare även Engelsk Araucana :) Så helt klart lär det bli kycklingar till Påsk :)
 
Lördag 9 Mars 10-14 kommer vi att sälja ut allt Scrapbooking material samt Inredningsprylar som finns i vår Gårdsbutik "Tant Anna's Skafferi". 50% på alltihop!! (OBS! Vi tar inte kortbetalningar denna dag utan ENDAST KONTANT betalning). Vi kommer i fortsättningen bara att ha produkter från vår gård. Ägg, bröd, sylt, marmelad samt grönsaker efter säsong som vi själva odlar. Min dröm är ju även att kunna öppna mitt lilla café men vi får väl se vad vi hinner med här i vår. Stort garage projekt står ju överst på göromåls listan ;) och det behövs verkligen så att Stefan kan komma igång med sin bilverkstad.
 
Nu är valet av hingst till Tindra Smash i stort sett klart också. Mr Pine Chip kommer bli pappa till vår nästa travstjärna ;) Ja, vi får väl se på vilket sätt den blir en stjärna ;)) Lilla Skimmra blir nog också betäckt i år men där har vi inte riktigt bestämt hingst ännu.
Visst är han snygg Mr Pine Chip!
 
Nä, nu ska jag ut till djuren. Fodra, mocka, plocka ägg och köra Tindra en sväng står på dagens lista.
 
Ha en underbar måndag!
Kram
Susanne m familj
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar